DEZE ACTIVITEIT IS INMIDDELS VOL GEBOEKT (1 augustus 2012)

Dagje Gent op zaterdag 8 september 2012.

Culinair ‘Sneukelen” in stijl

Waar?

Gent, België.

2012gent01

Programma:

We vertrekken om 8.00 uur vanaf de parkeergarage rechtstreeks naar de Belgische stad Gent.

Bij aankomst in Gent zal de luxe touringcar ons afzetten in de buurt van het Sint-Baafsplein.

2012gent02

We verzamelen rond 11.00 uur bij de trappen van de Sint-Baafskathedraal waar we onder leiding van deskundige gidsen ‘Sneukelen in stijl’. Sneukelen is het Oost-Vlaams voor ‘snoepen’ en daarmee is meteen alles gezegd. Tijdens de wandeling krijgen we 4 x iets lekkers te proeven.

Tussen de verschillende winkeltjes komen we ook nog langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Gent. De gids vertelt ons graag aan de hand van de leukste verhalen en historische anekdotes alles over Gent, haar inwoners, de verschillende eetgewoonten en natuurlijk de Belgische specialiteiten.

2012gent03

Deze culinaire wandeling eindigt bij het vertrekpunt van de volgende activiteit.

Vanaf de Graslei in het centrum van de stad maken we een rondvaart door de Leien (grachten) van Gent, de zogenaamde Kuip van Gent. Op deze wijze krijgen we een goed beeld van de historische bezienswaardigheden in het stadscentrum van Gent.

2012gent04

Aansluitend hebben we de rest van de middag ter vrije besteding.

Om bijvoorbeeld te gaan winkelen of een bezoek te brengen aan Kasteel Gravensteen, de Sint-Baafskathedraal, de Belforttoren of het Museum voor Volkskunde. Of neem anders plaats op één van de vele terrassen op de Grote Markt of Korenmarkt of in herberg De Dulle griet. Daar is het gebruikelijk om, als men een Max van ’t huis bestelt een schoen in te leveren als onderpand voor het speciale koetsiersglas waaruit men drinkt. Deze worden speciaal geblazen voor dit café en hebben een inhoud van 1,2 liter. De ingeleverde schoen wordt jaar en dag in een mand buiten handbereik omhoog gehesen met behulp van een touw dat bediend wordt van achter de toog.

2012gent05

Aan het eind van de middag (16.30 uur) staat de touringcar op een centraal afgesproken plaats voor ons klaar en vangt de terugreis aan.

Onderweg wordt er bij een restaurant in Terheijden een stop gemaakt, waar een 3-gangen afscheidsdiner voor ons klaar staat. Na het diner is het nog een goed uur rijden naar Leiden.

Inbegrepen

  • 4 ‘proevertjes’ tijdens de wandeling met gids
  • boottocht over de Leien
  • onderweg 3-gangen afscheidsdiner (drank voor eigen rekening)
  • vervoer per luxe touringcar, deze is voorzien van bar, toilet en video

Deelname:

U dient uw betaling ad € 44,- p.p. vóór 31 juli 2012 over te maken naar onze ING bankrekening o.v.v. uw personeelsnummer en “Gent”. De betalingsgegevens staan achterin de PV-er vermeld.

Contactpersoon:

Joke Essen, e-mail born@quicknet.nl

Indien u een speciaal dieet heeft, geef dit s.v.p. door via e-mail.

2012gent06