Deze activiteit is inmiddels vol geboekt [update 25.11.2019].

Dortmund heeft een van de grootste kerstmarkten van Duitsland en zelfs de grootste kerstboom ter wereld. Natuurlijk biedt zo’n grote kerstmarkt ook dagelijks kerstevenementen. De kerstlekkernijen mogen natuurlijk niet ontbreken.

De kerstmarkt Dortmund wordt elk jaar opgebouwd rond het historische centrum van Dortmund. Een goed startpunt is de Hansaplatz. Hier is de grootste kerstboom ter wereld (48 meter hoog, 48.000 lampjes en 4 meter hoge engel als piek) het ideale startpunt voor jouw kerstmarktbezoek.

Gelukkig zijn er genoeg kraampjes met de lekkerste kersttraktaties. Je komt er vanzelf langs en als je echt niet kunt wachten hoef je alleen jouw neus maar achterna te gaan. Geniet van een culinaire kerst met traditionele braadworst of gegrilde Westfaalse ham. Ook de zoetekauw kan van een zoete kerst genieten met een heerlijk portie geroosterde amandelen, crêpes en lokaal kerstgebak.

De traditionele Glühwein in bekers met jaarlijks verschillend motief mag natuurlijk niet ontbreken. Aangezien je de beker mag houden neem je direct een leuk collectors item mee.

 

 

 

 

Wanneer: zaterdag 14 december 2019

Programma:

Om 07.00 uur vertrek vanaf de parkeergarage LUMC.
Aankomst in Dortmund om ca. 10.30 uur.
Vertrek vanuit Dortmund rond 20.00 uur, afhankelijk van onze aankomst in Dortmund.

U gaat op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de stad of markt. U dient verder zelf voor eten en drinken te zorgen (zoals lunch en diner).  Dortmund is dé ideale mogelijkheid om even bij onze Duitse buren te koekeloeren tijdens Kerstmis.

Deelname

De kosten voor deze activiteit zijn € 10,00 per persoon.
Deelname is uitsluitend voor personen boven de 18 jaar.
U dient een geldig paspoort of ID-bewijs bij u te hebben.

U dient uw betaling over te maken naar onze ING bankrekening vóór 1 november 2019  o.v.v. uw personeelsnummer en “Dortmund”.

De betalingsgegevens staan aan de rechterzijde van deze pagina vermeld.

LET OP: uw betaling geldt als inschrijving.
Inschrijving geschiedt op basis van binnenkomst van de betalingen.

Contactpersoon:

Wilma Ouwehand tst. 63957 (maandag t/m donderdag) /  06 – 53 76 77 68 / e-mail w.j.ouwehand@lumc.nl of wilma.ouwehand@gmail.com    

Ongeveer een week voor vertrek ontvangt u per mail nadere informatie betreffende vertrektijden etc.