Deze activiteit is inmiddels vol geboekt.

De Internationale kerstmarkt Essen, bekroond als de nummer 1 kerstmarkt in Duitsland en de 6e in heel Europa, is de plek waar je dit jaar moet zijn voor een schitterend kerstfeest!

Sfeerverlichting, feestelijkheden en een vleugje kaneel in de lucht; de internationale kerstmarkt vergroot alweer de voorpret op het kerstfeest. Met meer dan 250 sfeervol ingerichte marktkraampjes kan deze markt tot één van de mooiste kerstmarkten in Duitsland worden gerekend.
In de feestelijke gloed van de “Essener Lichtweken” kunnen bewoners en gasten van de stad bij een wandeling in de stad Essen van de adventstijd genieten.
Vanaf de Willy-Brandt-Platz, langs de Rathenaustraße, op de Kennedyplatz tot aan de Flachsmarkt wordt men verleid door fantasievolle cadeau-ideeën, traditionele kerstgeschenken, exotische producten en allerlei soorten culinaire hoogstandjes.

Dit jaar komen de markthandelaren uit 20 verschillende landen, alsmede verschillende regio’s van Duitsland. Zij nemen een gevarieerd productassortiment mee, zodat er voor alle leeftijden iets nieuws maar ook iets traditioneels te vinden is. Ongeveer ter hoogte van de Kennedyplatz zullen houtsnijwerken uit Zuid-Tirol, zilveren sieraden uit Thailand of India en grappige X-Mas-presentjes uit de V.S. te koop worden aangeboden. Er komen kokkinnen uit Peru, die met de heerlijke Peruaanse aardappel een specialiteit aanbieden, die men alleen in Essen kan proeven.

De bezoekers van de Flachsmarkt kunnen een kijkje nemen in de wereld van de Middeleeuwen. Naast handgemaakte zeepjes, reukwerk, edelstenen, aardewerk en huiden zullen er ook allerlei geneugten uit de kasteelkeuken evenals glühwein, mede en punch naar middeleeuws recept worden aangeboden.

Wat de Internationale kerstmarkt Essen binnen Duitslands uniek maakt is te danken aan de verlichtende motieven van de Lichtweken, die dit jaar gewijd zijn aan het gastland België. Bovendien staat er een rij verlichte kegelbomen langs de Willy-Brandt-Platz en op de Kennedyplatz fonkelt een lichtbron, die met het net van de lichtkroon het totale plein zeer sfeervol verlicht. De replica van de Mataré-Engel, die in de oorspronkelijke goudkleurige uitvoering boven de ingang van het Bisschopshuis aan de Burgplatz zweeft, kijkt uit over deze zeer bijzonder sfeer.

Volg de lichtjes
Er zijn lichtwegen in de stad die je naar de kerstmarkt leiden. Van de Willy-brandt-Platz naar de Rathenaustrasse over de Kennedyplatz naar de Flachsmarkt. Een groot gedeelte van de kerstmarkt is overdekt door een net van maar liefst 450.000 lichtjes. Dit heeft een betoverend en intiem effect. De Kerstmarkt van Essen staat al jaren aangeschreven als een van de beste kerstmarkten van Duitsland en wordt ieder jaar bezocht door duizenden Nederlanders die zich ook te goed doen aan Lebkuchen, Glühwein und Paradiesäpfel.

Wanneer:
Zaterdag 9 december 2023.
Vertrektijd vanuit Leiden 7.30 uur (7.15 uur verzamelen).
Vertrektijd vanuit Essen 16.30 uur. Aankomst Leiden rond 19.30 uur.

Deelname
De kosten voor deze activiteit zijn € 20,00 per persoon.
Deelname is uitsluitend voor personen boven de 18 jaar.
Zoals gewoonlijk mag u één (1) introducé mee nemen.

U dient een geldig paspoort of ID-bewijs bij u te hebben.
U dient uw betaling over te maken naar onze ING bankrekening vóór 25 november 2023  onder vermelding van uw personeelsnummer en “Essen”.

De betalingsgegevens staan aan de rechterzijde van deze pagina vermeld.

LET OP: uw betaling geldt als inschrijving.
Inschrijving geschiedt op basis van binnenkomst van de betalingen.
Indien u uw personeelsnummer niet vermeldt bij uw betaling, kunnen wij uw betaling niet plaatsen.

Er kunnen 100 personen mee, dus VOL = VOL.

Contactpersoon:

Wilma Ouwehand tst. 63957 (maandag t/m donderdag) /  06 – 53 76 77 68 / e-mail w.j.ouwehand@lumc.nl of wilma.ouwehand@gmail.com    

Ongeveer een week voor vertrek ontvangt u per mail nadere informatie betreffende vertrektijden etc.